Unieke provisierekening voor betalingen aan kantoren Rechtszekerheid - UITGESTELD

Ingediend door ColetteP op

hyprek

Update [25/11/2022]:
De FOD Financiën laat ons weten dat de introductie van de unieke provisierekening wordt uitgesteld tot ten vroegste 1 juni 2022.
 


Zoals een tijdje geleden aangekondigd door FOD Fin wordt binnenkort overgeschakeld naar een systeem van unieke nationale provisierekening voor betalingen van notariskantoren aan de Kantoren Rechtszekerheid.

De eerste fase van dit traject start op 1 december 2021.

Op dat moment wordt er overgeschakeld naar een unieke provisierekening voor :

  • de hypothecaire opzoekingen (getuigschriften en kopie akten):
  • de hypothecaire formaliteiten (overschrijving, inschrijving, doorhaling en randmelding)

De volgende fase met unieke provisierekening voor registratiekosten is later voorzien.

Uitgebreide informatie vind je in de berichten op e-Notariaat : te gebruiken rekeningnummer, terugstorting van boni van de oude rekening enz.

 

Wat de betalingen vanuit ActaLibra betreft, willen we alvast het volgende melden:

Onze ontwikkelaars zijn volop bezig met de aanpassingen aan de software om deze omschakeling vlot te laten verlopen. Deze aanpassingen zijn momenteel onze prioriteit. 

Deze ActaLibra update is voor het einde van deze maand voorzien. We zullen dan meer informatie verstrekken over de te volgen werkwijze via de documentatie bij de update.

In afwachting van deze update met bijhorende informatie, vragen we om voorlopig nog geen stortingen uit te voeren op deze unieke provisierekening. Het ActaLibra team zorgt voor de nodige softwareaanpassingen, en bezorgt u zo gauw mogelijk bijkomende info.