januari 2023

ActaLibra Update januari 2023

Ingediend door ColetteP op
new release

 

 

 

ActaLibra update januari 2023

 

Gegevens bestemd voor Notarieel Fonds ingeven en doorsturen via het ActaLibra e-Dossier

 

Sinds de hervorming van de erelonen van kracht is gegaan begin januari 2023, moeten er in het eDossier voor verkoopakten en verwerpingen van nalatenschap extra gegevens worden ingevuld in de Dossier Manager. Op het het moment van de verzending van eRegistration naar NABAN worden deze ingevulde gegevens doorgesluisd naar de NFN app (Notarieel Fonds Notarial).  Binnenkort zullen de notarissen in deze app toegang hebben tot een maandelijks overzicht en de trimestriële afrekening.

 

Om dit extra invulwerk te vergemakkelijken, werd het venster van het eDossier in ActaLibra nu aangepast zodat je hier al de gewenste gegevens die ActaLibra kan oppikken kan nakijken en aanvullen. Deze extra gegevens worden dan mee geüpload en ingevuld online.

Microsoft Word - ActaLibra invoegtoepassingen

Ingediend door ColetteP op

 

word macrobeveiliging

Wie onlangs updates kreeg van Microsoft Office op zijn/haar PC kan geconfronteerd worden met foutmeldingen op het moment dat je een document opent of aanmaakt vanuit ActaLibra of bij gebruik van de merge-functie. 

Ook bij gebruik van de knop "Bericht naar dossier" om vanuit Outlook een e-mail bericht en bijlagen naar een ActaLibra-dossier over te brengen kan je een foutmelding krijgen.

De do’s en don’ts bij provisiebrieven na hervorming notariaat

Ingediend door GatienB op

Naar aanleiding van de hervorming krijgen we regelmatig de vraag de mogelijkheden qua kosten in detail uit te breiden in de provisiemodellen Excel. We begrijpen die vraag zeker in het kader van de ‘vaste’ administratieve kosten die voor bepaalde type akten gelden. Jullie vraag wordt zeker in beraad genomen, maar een detaillering van de kosten in Excel is tot nader order niet voorzien.

Er zijn een aantal middelen om een detail van de kosten in een overzicht te krijgen.

Laten we beginnen bij de wettekst. De wet verplicht om bij definitieve afrekening de gedetailleerde kosten te kunnen tonen zoals die gefactureerd worden.