juni 2016

Nieuwe formulieren griffie en Belgisch Staatsblad

Ingediend door TinekeVN op di, 21/06/2016 - 14:31
Tags

Sinds 20 juni, moet je voor elke neerlegging op papier de nieuwe formulieren gebruiken voor de neerlegging ter griffie en de publicatie in het Belgisch Staatsblad van de vennootschapsakten. Voor de elektronische neerlegging via E-depot mag je vooralsnog de oude formulieren gebruiken.

Download hier de nieuwe formulieren (zowel de Nederlandstalige als Franstalige edities) die je kan mergen met ActaLibra. Via deze download worden de nieuwe formulieren automatisch bewaard in de map met alle ActaLibra formulieren en gekoppeld aan de bestaande taken. 

Let op, indien je werkt met een terminal server, moet je je aanmelden op de terminal server als administrator om de download te kunnen doen.

Instructies

1. Klik op onderstaande knop, en kies voor Uitvoeren en Unzip ("4 files").

Naamsverandering van een aantal kredietinstellingen

Ingediend door ColetteP op vr, 17/06/2016 - 12:12
Tags

Af en toe verandert een bank of een kredietinstelling van naam.  Bijvoorbeeld : het vroegere  BKCP heet nu Beobank, een tijdje geleden werd Bank Degroof Bank Degroof Petercam.

Wat is er automatisch gewijzigd in ActaLibra na een update van de software?  Wat moet je zelf aanpassen?

 

Automatische aanpassing door de update:

De update doet enkel aanpassingen in de lijst van banken bij de rekeningsnummers op het tabblad Algemeen van een persoons-of vennootschapsfiche.

 

Zelf aan te passen:

De vennootschapsfiches voor banken die in je databank bestaan en die je gebruikt om als partij toe te voegen in dossiers, worden niet beheerd door SDP.

Belcotax

Ingediend door ColetteP op do, 16/06/2016 - 09:22

Het is weer zover... juni = Belcotax maand. Denk er aan tijdig de fiscale fiches in te dienen.

De volledige documentatie over de opmaak van fiscale fiches en het doorsturen van het xml bestand vind je hier.

Afdrukken kadaster-opzoeking

Ingediend door TinekeVN op vr, 10/06/2016 - 11:05
Tags

Met ActaLibra service pack 10 kan je eigendommen opzoeken via de ConsultImmo webservice.

In een volgende versie zal je je opzoeking ook kunnen afdrukken, net zoals je dat kan op e-notariaat [4 juli 2016 - dit is inmiddels mogelijk vanaf service pack 11].

We bekijken ook samen met Credoc om de webservice zo aan te passen dat je ook een kadastrale legger en een plan kan opvragen, zonder een bijkomende opzoeking te doen. Zodra er nieuws is, leest u het hier ..

 

Nieuwe versie ActaLibra - juni 2016

Ingediend door ColetteP op wo, 01/06/2016 - 10:01
Tags

Begin juni 2016 werd versie 5.70 SP10 van ActaLibra gepubliceerd. In dit artikel vind je een overzicht van alle nieuwe mogelijkheden in deze release.
Alle kantoren moeten tegen 10 juni deze versie installeren omdat dan op e-notariaat de nieuwe versie van de ASF / SFB applicatie voor alle kantoren in gebruik wordt genomen. De software en de instructies voor de update vind je via deze link.

In deze release