maart 2024

Hoe voeg ik een document toe in ActaLibra?

Ingediend door ThomasN op
Tags

documentFlow

 

 

 

 

In ActaLibra zijn er meerdere manieren om een document toe te voegen aan een dossier.

 

De 4 meeste voorkomende zijn:

 

We richten ons in dit artikel op Drag & Drop, lees verder om meer te leren hierover..

Hoe de gegevens uit ActaLibra halen voor de Verzekering van het Notariaat?

Ingediend door GatienB op

 

Onlangs verscheen een artikel op e-notariaat dat je er aan herinnert de jaarlijkse gegevens door te sturen naar de Verzekering van het Notariaat, zodat zij de afrekening van de premie kunnen bepalen.

 

Hoe je de nodige gegevens bekomt, lees je in de handleiding van onderstaande link:

 

https://www.actalibrateam.be/nl/book/jaarlijkse-gegevens-voor-verzekering-van-het-notariaat/930

Nieuwe parameter aktekostenbladen verkoop

Ingediend door GatienB op

Om het eigen aandeel ereloon vlotter en correct te berekenen hebben we een een parameter toegevoegd aan de akteberekeningsmodellen VK en VKBTW. 

Deze parameter heeft de naam 'Eigen aandeel ereloon (%)' gekregen. Je vult er het percentage in van het ereloon dat jou toekomt.

 

nieuwe parameter

 

Let op: De bepaling van de waarde gebeurt enkel bij creatie van een aktekostenblad. Wordt er op een later tijdstip een confrater aan het dossier toegevoegd dan wijzigt de parameter niet automatisch.

 

 

Opzoeking in het Rijksregister en de KBO

Ingediend door ColetteP op
Tags

 

ActaLibra wordt steeds uitgebreider en evolueert. De functie om een opzoeking te doen in het Rijksregister of in de KBO werd volledig herzien en in een nieuwe jasje gestoken. Dit is de eerste stap in de nieuwe generatie ActaLibra die we ontwikkelen onder de interne codenaam vNext.

Deze nieuwe wijze van opzoeken zal ook meer resultaten opleveren; info over de juridische bekwaamheid, ondernemingsnummers van particulieren indien van toepassing en ook zoeken op een RR bis nummer is voortaan mogelijk.

Bekijk de opzoekingsprocedure in 3 stappen (opzoeken, vergelijken, fiche bijwerken of aanmaken) in onderstaand filmpje dat je snel op weg helpt.

Verderop in dit artikel vind je nog extra tips en toelichtingen over de nieuwigheden.

Indexering registratierechten Biddit vanaf 11/03/2024

Ingediend door BertDP op


De Federale Belastingdienst heeft de barema’s die van toepassing zijn op alle openbare verkopen aangepast voor de berekening van de wettelijke kosten bij verkoop van onroerende goederen (zie Repertoire RJ onder nummer R 45/02-02 of bericht 17496 op het e-notariaat).
Deze nieuwe schalen zijn van toepassing op alle openbare verkopen waarvan het proces-verbaal van toewijzing wordt verleden vanaf 11 maart 2024.

Hiervoor werd een update uitgevoerd met de indexering van 2 schalen in het AKB-model BIDDIT, zijnde de wettelijke kosten voor barema K en Kbis

Het toepasselijke tarief wordt door ActaLibra automatisch gekozen in functie van de aktedatum van PV van toewijs.

 

 

Nieuwe certificaten voor de nieuwe generatie ActaLibra

Ingediend door ThomasN op
Tags

Certificate

 

ActaLibra wordt steeds uitgebreider en evolueert. Momenteel ontwikkelen we de nieuwe generatie ActaLibra onder de interne codenaam vNext en lanceren we de eerste modules waaronder een vernieuwde opzoeking in het Rijksregister en KBO.

 

Alle vNext modules vereisen een beveilgde communicatie naar uw ActaLibra server. Daarvoor wordt vanuit ActaLibra op elke Pc of werkpost een "ActaLibra vNext" certificaat geïnstalleerd. Dat moet 1x gebeuren, en dat zal u ook moeten bevestigen, door Ja te klikken op onderstaande beveiligingswaarschuwing.

 

Zou u al op "Nee" geklikt hebben? De volgende keer dat ActaLibra het certificaat nodig heeft, krijgt u deze vraag opnieuw.

 

install ActaLibra vNext certificate