juni 2022

ActaLibra update juni 2022

Ingediend door FilipVW op

new release

Overzicht van de aanpassingen in ActaLibra - editie juni 2022.
 

Nieuwe tarieven voor ROG en HYP vanaf 1 juli 2022

Vlotter AKB's selecteren bij het opmaken van een HYP provisiebrief of afrekening

Facturatie van of voor een plaatsvervangende notaris

Weergave van online gemaakte SSH aanvragen op het SSH Dashboard in ActaLibra

Aanpassingen voor eRegistration 3.4

Nieuwe webservice-gateway bij Fednot

Wijziging recht op geschriften - kosteloosheid automatisch aanvullend getuigschrift

Ingediend door BertDP op

ROG?

Op 30/05/2022 werd de wetswijziging inzake tariefaanpassingen van het recht op geschriften en de kosteloosheid voor een automatisch aanvullend hypothecair getuigschrift gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Deze wijzigingen gaan in voege op 01/07/2022.

U hoeft hiervoor zelf niets aan te passen.

Er komt eerstdaags een ActaLibra update die de nodige aanpassingen zal doen. Daarin wordt gezorgd voor o.a.:

Internet Explorer kan niet meer gebruikt worden bij Isabel

Ingediend door GatienB op

Internet explorer wordt niet meer ondersteund door Isabel. Dit heeft een gevolg voor de procedure van het uploaden van banklijsten en downloaden van CODA-bestanden.

Voor het selecteren van de banklijsten moet je nu op de knop 'Selecteer uw bestanden' klikken en vervolgens op zoek gaan naar de T:\Isabel om uw banklijsten te selecteren, waar je bij Explorer meteen op het keuze venster kwam.

De opgeladen banklijsten worden ook niet meer automatisch gewist op de T:\Isabel. Je zal deze na upload dus handmatig moeten verwijderen of verplaatsen.

De CODA-bestanden moeten dan weer gedownload worden op de T:\SDP\Coda. Let op: als deze gedownload worden in een zip-bestand, moeten deze nog 'uitgepakt' worden naar de map hierboven vermeldt.

Om het downloaden te vereenvoudigen kan je instellen dat je browser voorafgaand moet vragen waar de bestanden moeten gedownload worden (Instellingen, Geavanceerd (Chrome), Downloads)

Tip: Je kan de 2 locaties toevoegen aan "Aan snelle toegang vastmaken" om sneller de juiste locatie te vinden (via slepen of rechtermuisklik op de map).