maart 2023

Nieuw aktekostenblad voor Biddit met facturatie aan de koper (BIDDITFK)

Ingediend door GatienB op

Sinds de aankondiging van de vernieuwde verkoopsvoorwaarden voor openbare verkopen via Biddit is het mogelijk dat een deel van de ‘erelonen en kosten’ bij de toewijs aan de koper gefactureerd worden. Zie e-notariaat voor meer info. 

Om hieraan tegemoet te komen, stellen wij het model ‘Factuur Biddit forfait koper’ voor (code: BIDDITFK). Het laat toe om een factuur op te maken uit het verschil tussen de ‘forfait’ die de koper betaald en de berekende registratierechten.

LET OP: Momenteel zal je zelf nog de berekening voor registratie handmatig moeten voorzien. Zoals in eerdere berichtgeving wachten wij nog steeds op antwoorden van Vlabel & FodFin.

Het nieuwe model brengt enkele nieuwigheden met zich mee. Lees aandachtig volgende handleiding.

Nieuwe parameters

akb bidditfk

Om het aantal mogelijke lijnen in de verschillende blokjes van het aktekostenblad te beperken zijn er een aantal nieuwe ‘type’ parameters toegevoegd:

ActaMaps Wallonië - LIDAXES - kaart risico geconcentreerd afvoerwater

Ingediend door ColetteP op
Tags

ActaMaps

 

ActaMaps Wallonië

De ActaMaps-kaartenset voor Wallonië werd uitgebreid met de laag  LIDAXES (version 2) - Axes de concentration du ruissellement et données associées van WalOnMap.

Deze laag toont grond onderworpen aan een risico van geconcentreerd afvloeiend water, namelijk een natuurlijke concentratielijn van het afvloeiend water.

ActaLibra maandafsluiting en rapportering CNK

Ingediend door GatienB op

Aangepaste rapportering 

Ondertussen heb je van het CNK de maandelijkse rapporten en balansen gekregen van januari 2023. Wil je deze vergelijken met de ActaLibra boekhouding? Dan kan je (terug) terecht via Menu, Periodieke bewerkingen, Afsluiting maand. Deze genereert zoals vroeger de nodige rapporten en balansen, aangevuld met een aparte balans voor Leveranciers Debiteuren en Crediteuren zoals het CNK deze ook opstelt.
 

Maandafsluiting

 

Verder is het rapport Bijlage 2 (met de berekening van het beschikbaar saldo) voorzien met de volgende nieuwe posten: