juli 2016

Sinds mijn nieuwe e-not/eID kaart kan ik geen rijksregisteropzoekingen meer doen in ActaLibra..

Ingediend door ThomasN op ma, 25/07/2016 - 10:19
Tags

 

Wanneer je een nieuwe e-not of eID kaart ontvangen hebt, is het mogelijk dat je geen opzoekingen meer kunt doen op het rijksregister via ActaLibra.

Bij het inlezen van een e-not/eID kaart wordt er automatisch een certificaat geïnstalleerd op je computer. ActaLibra gebruikt dit certificaat om verbinding te maken naar het rijksregister. Wanneer het oude en nieuwe certificaat beide aanwezig zijn op je computer, kan ActaLibra geen verbinding maken met het Rijksregister. Je moet het oude certificaat daarom verwijderen.

Om dit zelf op te lossen, verwijder je het certificaat via onderstaande stappen:

 

1. Open Internet Explorer

 

2. Klik rechtsboven op   en kies Internetopties.
 

 

Documentatie ActaLibra update - juli 2016

Ingediend door FilipVW op wo, 13/07/2016 - 18:00
Tags

Op 14 juli 2016 werd de versie 5.70 service pack 12 van ActaLibra gepubliceerd.
In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe en gewijzigde mogelijkheden.
 

[collapse collapsed title=" Laat aub iedereen de documentatie even doornemen ..."]
Gelieve er bij je collega's of medewerkers op aan te dringen ook even deze documentatie door te nemen. Dit neemt maar enkele minuten in beslag, en zorgt ervoor dat iedereen de nieuwe mogelijkheden kent en ze onmiddellijk kan gebruiken.
Vanuit ActaLibra open je deze webpagina als volgt :


[/collapse]

 

In de release SP 12

Dit weekend 16-17 juli lanceert Credoc een nieuwe versie van eRegistration. ActaLibra Service Pack 12 bevat daarom de nodige aanpassingen om de eRegistration feedback correct op te halen.
 

Instructies voor installatie van de ActaLibra update - 14 juli 2016

Ingediend door FilipVW op wo, 13/07/2016 - 11:34
Tags

édition française

Release 5.70 service pack 12

Onderstaande instructies zijn bestemd voor de ActaLibra beheerder in je kantoor die de software updates uitvoert.

Deze servicepack installeren duurt ongeveer 10 minuten (per boekhouddossier). Het is aanbevolen dat iedereen ActaLibra afsluit tijdens de installatie. Na installatie van deze servicepack zal iedereen met de ActaLibra Updater de software op zijn PC moeten vervangen. Daarbij moeten ook Word en Outlook gesloten worden om de macro’s te kunnen vernieuwen.

 

Opgelet: Lukt de Unzip van een gedownload bestand niet, dan wordt die wellicht verhinderd door je antiviruspropgramma. Schakel dan je antivirusprogramma even uit en activeer die opnieuw na de update. Een andere optie is om de download en het unzippen rechtstreeks op de server uit te voeren.

 

  Documentatie

  Lees hier alle aanpassingen en nieuwe mogelijkheden van deze service pack 11 en 12. Breng ook je collega's of medewerkers op de hoogte en raad hen aan om deze documentatie door te nemen. In slechts 5 minuten kent iedereen dan de nieuwe mogelijkheden.

   

  De module Tijdschrijven gebruiken

  Vooraleer je gebruik kan maken van de module Tijdschrijven, moet de module door de beheerder van ActaLibra in het kantoor geactiveerd en geconfigureerd worden : zie de module Tijdschrijven opstarten en instellen

  Werken met Tijdschrijven
  Extra mogelijkheden
  Speciale opmerkingen
  Geregistreerde tijd aanpassen
  Totale tijd voor 1 dossier
  Het dagelijks gebruik van het Tijdschrijven: in een notendop
   

   

   

  Werken met Tijdschrijven

  Volg onderstaande stappen om automatisch te laten registreren hoe lang je werkt in je dossiers.

  Tijdschrijven

  In ActaLibra kan je bijhouden hoe lang je werkt aan een bepaald dossier. Per dossier krijg je dan een gedetailleerd overzicht van de gepresteerde uren. Dat overzicht kan je bijvoorbeeld voorleggen aan cliënten om te duiden hoe lang er in totaal aan het dossier gewerkt is. Die module noemen we “Tijdschrijven”.

  De module werkt heel eenvoudig, met een minimum aan inspanning krijg je een maximum aan resultaat. Daarom kan je niet per dossier instellen of je de tijd ervan wil bijhouden: wie met het Tijdschrijven werkt, ziet permanent op het scherm van de Studie of Boekhouding welk dossier gechronometreerd wordt. Je kan dit Tijdschrijven wel op elk moment stoppen, en zelfs volledig uitschakelen per gebruiker.

   

  De module Tijdschrijven is uitgewerkt rond volgende doelstellingen:

  SDP CTI - Telefonie module

  CTI staat voor “Computer & Telefonie Integratie” en gaat over de koppeling tussen je telefoon en je PC met daarop ActaLibra.

  Wat houdt deze koppeling in? 

  • je kan telefoneren door in ActaLibra op een knopje te klikken op een fiche, en
  • bij een binnenkomende oproep kan je zien wie er belt, nog voor je opneemt, en kan je de fiche van de beller openen.

   

  Technische kwesties
  Installatie en ingebruikname module SDPCTI
  Gebruik module SDPCTI

   

  Controles boekhouding

  Ingediend door ColetteP op wo, 06/07/2016 - 14:58

  Je hebt waarschijnlijk leukere plannen voor de vakantie. Begin daarom tijdig aan de controles van de boekhouding voor de kwartaalafsluiting.

  Hier vind je de documentatie om deze controles uit te voeren.

  (Ook steeds bereikbaar via het menu rechts op deze pagina: Documentatie-->Handleidingen Boekhouding-->Controles boekhouding)

  Het eerste hoofdstuk legt uit hoe je de controles aanpakt voor de BTW-aangifte en hoe je eventuele fouten kan corrigeren.

  Je bereikt dit hoofdstuk rechtstreeks hier.

   

  Ook de stap-voor-stap documentatie voor de het opstellen van de BTW-aangifte en het klaarzetten van het bestand voor upload op de Intervat-website of om door te mailen naar uw boekhouder is hier beschikbaar. (Ook steeds bereikbaar via het menu rechts op deze pagina: Documentatie-->Handleidingen Boekhouding-->Perdiodieke bewegingen-->BTW aangifte)