Documentatie ActaLibra update - juli 2016

Ingediend door FilipVW op
Tags

Op 14 juli 2016 werd de versie 5.70 service pack 12 van ActaLibra gepubliceerd.
In dit artikel vind je een overzicht van de nieuwe en gewijzigde mogelijkheden.
 

[collapse collapsed title=" Laat aub iedereen de documentatie even doornemen ..."]
Gelieve er bij je collega's of medewerkers op aan te dringen ook even deze documentatie door te nemen. Dit neemt maar enkele minuten in beslag, en zorgt ervoor dat iedereen de nieuwe mogelijkheden kent en ze onmiddellijk kan gebruiken.
Vanuit ActaLibra open je deze webpagina als volgt :


[/collapse]

 

In de release SP 12

Dit weekend 16-17 juli lanceert Credoc een nieuwe versie van eRegistration. ActaLibra Service Pack 12 bevat daarom de nodige aanpassingen om de eRegistration feedback correct op te halen.
 

In de release SP 11

Documentatie van de vorige release (service pack 10) van juni 2016

 

Afdruk van de kadasteropzoeking

Onderaan het ConsultImmo-venster vind je een extra afdruk-knop waarmee je de geselecteerde kadadasteropzoeking kunt afdrukken.

Alle kadastergegevens die via de SOILS webservice van KFBN/Credoc werden opgehaald, worden hiermee op gekende wijze weergegeven. De gegevens van elke opzoeking blijven ook bewaard in ActaLibra en kunnen dus ook later opnieuw worden afgedrukt. Rechtsboven op het rapport staan de datum en uur van de ConsultImmo opzoeking.

Via de optie afdruk "naar PDF", wordt de gevraagde afdruk onmiddellijk in het betreffende dossier bewaard.
De bestandsnaam bevat het nr. (RR of KBO) van de eigenaar, de gemeente, en de datum en uur waarop de opzoeking werd uitgevoerd.

 

Gevonden eigendommen al dan niet samennemen

In de eerste editie van de geïntegreerde ConsultImmo opzoekingen, had je zelf niet altijd de mogelijkheid om meerdere loten of privatieven (die binnen eenzelfde kadastrale afdeling+sectie liggen) als één ActaLibra goed over te nemen. Dat was zo omdat bepaalde kenmerken, zoals het adres of de kadastrale aard, niet overeenstemden. Vanaf deze service pack 11 zijn dergelijke beperkingen weggenomen. Daardoor kan je bv. een stuk bouwgrond en een een aanpalend stuk boomgaard toch samen als één goed in ActaLibra overnemen.

Nu beslis je zelf welke eigendommen je aanstipt om samen te nemen.

Wil je bv. in onderstaand voorbeeld beide eigendommen als 1 goed in ActaLibra overnemen, dan selecteer je beide, en klik je op de knop "1x Goed overnemen". De aard en adres van het eerst aangevinkte goed worden in ActaLibra overgenomen.

Wil je de beide eigendommen als afzonderlijke goederen in ActaLibra overnemen, dan duid je eerst één van beide aan, klik je op "1x Goed overnemen", en pas dan duid je het andere goed aan, en klik je opnieuw op de knop "1x Goed overnemen".

 

Verbeteringen aan de KBO opzoekingen

Adres wordt standaard niet overschreven

De adresgegevens in het KBO zijn veelal niet up-to-date. Daarom zal ActaLibra het adres in een reeds bestaande persoonsfiche standaard niet overschrijven. Het slotje naast de adres-velden wordt in zo´n geval standaard gesloten.

Wil je toch het adres uit het KBO overnemen, dan kan dat door eerst het slotje te ontsluiten.

 

Bestaande fiche werd niet gevonden

In de eerste editie van de geïntegreerde KBO-opzoeking vond ActaLibra de bestaande persoonsfiche niet terug wanneer in de fiche een RPR/Ondernemingsnr. stond terwijl het KBO een BTW-nr vermeldt. Dat werkt nu wel, en zo nodig past ActaLibra ook het Btw-regime op de fiche aan.

 

Diverse aanpassingen

Nieuwe Formulieren voor neerlegging oprichting vennootschap bij de Griffie

In juni stelden we via dit blogartikel een download ter beschikking van de volgende vernieuwde formulieren:

  • Griffie - Aanvraagformulier I ONDERNEMINGEN.doc
  • Griffie - Aanvraagformulier II ONDERNEMINGEN.doc
  • Greffe-Entreprises-Formulaire I.doc
  • Greffe-Entreprises-Formulaire II.doc

Wie deze download nog niet zelf had gedaan, hoeft deze ook niet meer te doen. Ze worden automatisch via de update geïnstalleerd.

 

Bericht naar Dossier


De bestandsnaam van een e-mailbijlage kan speciale tekens bevatten die intern in Unicode formaat staan. In Outlook kan je dat verschil niet zien, maar bij overdracht via Bericht naar Dossier werd zo'n bijlage niet correct herkend, en kwam die hierdoor niet in het ActaLibra dossier terecht.

In deze versie werd het nodige gedaan om dergelijke bijlagen toch correct in het gewenste ActaLibra dossier te plaatsen.

 

Geboortedatum

Bij het openen van het tabblad Notariële info werd de geboortedatum niet meer overgenomen uit het RR-nr. Nu terug wel.

 

Ingave van vergelijkingspunt "bouwjaar"

In de gegevens van een kadastrale opzoeking of op een kadastrale legger staat het bouwjaar soms aangegeven via een code 0001, 0002, ... 0005. Om te vermijden dat je telkens de betekenis van die code moet opzoeken, kun je die code bij ingave van de vergelijkingspunten overtypen in het vak bouwjaar. ActaLibra zal dan bij het bewaren van de vergelijkingspunten automatisch de juiste vertaling van die code doen.

 

Afdruk AKB

Onderaan de afdruk van een aktekostenblad (AKB) werd tekst voor vermelding [1] vervangen.

 

Afschrift toevoegen aan eRegistration documenten

Bij de opmaak van een afschrift, biedt ActaLibra je de mogelijkheid dat document onmiddellijk in het eDossier toe te voegen als te uploaden afschrift. Wanneer op dat ogenblik het eDossier-venster nog geopend was voor een ander dossier, kwam dat te uploaden afschrift daarin terecht. Dat is nu niet meer het geval. Nu wordt zo'n afschrift steeds in zijn 'eigen' eDossier klaar gezet, op voorwaarde dat er al een eDossier in ActaLibra is voorzien.

 

Boekhouding - Afdruk van boekje RAA-AND verbeterd

Bij de afdruk van dit boekje wordt nu ook voor "B" lijnen (stortingen) het repertoriumnummer vermeld.

In het boekje RAA-AND kan je via het knopje Kenmerken ook op een Betalingslijn een dossiercode ingeven. Wanneer je daar de letter "R" intypt gevolgd door een repertoriumnummer (bv. R2060025), wordt nu het meest recente dossier genomen met dit repertoriumnummer.

 

Boekhouding - Extra waarschuwing igv intracommunautaire aangifte

Omdat het eerder uitzonderlijk is dat je BTW-aangifte ook een intracommunautaire aangifte bevat, wordt in zo'n geval bij de eindverwerking een extra waarschuwing getoond.

 

Boekhouding - opmaak AK-factuur te betalen Erelonen

Om bij het boeken van te betalen erelonen, via het tabblad "Tussenkomst" op een AKB, te vermijden dat je op de verkeerde notaris of associatie boekt, wordt nu ook het BTW-nummer getoond van de gekozen notaris of associatie :