maart 2022

SSH aanvraag beschikbaar in PDF formaat (ActaLibra Update april 2022)

Ingediend door ThomasN op

new release

Deze laatste update van ActaLibra (april 2022) bevat verschillende verbeteringen en optimalisaties.

Een interessante nieuwigheid is dat ActaLibra voortaan automatisch ook elke SSH-aanvraag als PDF zal ophalen en bewaren.
 

SSH aanvraag beschikbaar in PDF formaat

  • Voor nieuwe SSH-aanvragen
    Na het verzenden van een SSH-aanvraag wordt deze aangeboden bij het kantoor Rechtszekerheid. Zodra de aanvraag daar "in verwerking" is, en u gebruikt de SYNC functie om de status van uw aanvraag op te volgen, zal ActaLibra nu automatisch uw aanvraagformulier in PDF formaat bij FOD Fin ophalen en in het ActaLibra dossier bewaren.

    Je kan deze aanvraag-PDF snel terugvinden via de knop "Uw aanvraag", onderaan het SSH-dashboard, of via het documentenoverzicht van het dossier.

 

Uitbreiding ActaMaps - GeoPunt Woningkwaliteit

Ingediend door ThomasN op

Elke ActaMaps opzoeking voor de regio Vlaanderen wordt vanaf 18 maart 2022 uitgebreid met 3 GeoPunt Woningkwaliteit bijlages :

  • Panden met een herstelvordering (Vlaamse Codex Wonen van 2021). De adresgegevens van alle panden waarvoor de Vlaamse Wooninspectie in de strafrechtelijke procedure woningkwaliteitshandhaving een herstelvordering opstelt en waarvoor herstel nog niet is uitgevoerd, zoals opgenomen in het register van herstelvorderingen, kunnen via Geopunt.be nagekeken worden.

    Voor de concrete gegevens over de op het goed rustende herstelvordering, dient evenwel nog steeds het register geraadpleegd te worden via www.wonenvlaanderen.be/woningkwaliteit/register-van-herstelvorderingen

    Omtrent de verplichte opzoeking in het register, zie bericht eNotariaat N4490, van 5 januari 2021.