ActaMaps - nu ook voor goederen en percelen in Wallonië en Brussel

Ingediend door FilipVW op ma, 01/06/2020 - 15:56

Vanaf nu kunt u ook voor goederen en percelen die in Wallonië of Brussel gelegen zijn een ActaMaps opzoeking aanvragen. 

Klik hier voor de actuele documentatie van deze module. 

In de praktijk verandert er weinig.

Klik onderaan het tabblad goederen van de dossierfiche op de GEO-knop.

Op basis van de postcode van elk goed in uw dossier, bepaalt ActaLibra automatisch de regio (het Gewest) waar elk goed gelegen is. Ongeacht waar het goed in België gelegen is, krijg je nu via deze knop het venster "Kaarten Services" te zien.

Hier kan je telkens kiezen tussen

  1. doorgaan met opzoeking(en) via ActaMaps
  2. de web-applicatie openen van het gewest voor het geselecteerde goed (GeoPunt voor Vlaanderen, WallOnMap voor Wallonië of Geo.Brussels voor Brussel)

Wanneer je kiest voor optie 1. ActaMaps, dan kan je met de knop Volgende starten met het aanvragen van ActaMaps opzoekingen, en dat verloopt net zoals voorheen.

Omdat elke regio zijn eigen kaarten-services heeft, kan je nu via de knop Instellingen (links onderaan, naast de Sluit-knop) ook per regio de door uw kantoor gewenste kaarten (datasets) AAN of UIT zetten.

Op de pagina Instellingen kunt u via een klik op de knop van elke regio de beschikbare kaarten (datasets) te zien krijgen.

 

 

Kaarten / Datasets per regio

Datasets voor Wallonië 

 

Datasets voor het Brusselse gewest  [Beschikbaar vanaf half maart 2020]


opm.: De omschrijving van deze Brusselse geografische datasets, zal hier in het Nederlands staan wanneer de ActaLibra hoofdtaal in uw kantoor het Nederlands is.

Gebruik het vinkje links van elke kaart om aan te geven of je die al dan niet wenst op te nemen in het afgeleverde rapport voor die regio. Klik daarna op Instellen of op Annuleer.
Klik ten slotte op de knop naar aanvragen om terug te keren naar de eigenlijke opzoeking.

 

Extra controle op perceel / Capakey 

Vanaf deze release wordt door ActaLibra voor elke gevraagde CapaKey op voorhand gecontroleerd of de geo-locatie-service van de bijhorende regio het perceel geografisch kan localiseren. Is dat niet zo, dan zal ActaLibra zelfs geen aanvraag versturen.
Ligt het goed in Vlaanderen, dan doet ActaLibra een tweede poging om het goed geografisch te kunnen terugvinden op basis van het adres. Lukt dat ook niet, dan zal er geen opzoeking gebeuren. (een betrouwbare zoektocht naar een CapaKey op basis van een adres, kan momenteel enkel via Informatie Vlaanderen)

 

Taal van de rapporten

Omdat de informatie op en onder de kaarten, de legendes, etc. van een goed of perceel gelegen in Vlaanderen enkel in het Nederlands te krijgen is, en voor een goed of perceel gelegen in Wallonië enkel in het Frans, zijn die opzoekingen volledig in de taal van het gewest opgesteld.

Een opzoeking van een goed of perceel gelegen in Brussel, zal worden opgemaakt in de taal van het ActaLibra dossier.

 

Andere kaarten nodig ?

Indien er extra kaarten/datasets nodig zijn, stuur daarover dan een bericht naar de ActaLibra helpdesk. Wij zullen dan nagaan of de nodige geografische datasets daarvoor beschikbaar zijn, en of we die kunnen integreren.