mei 2023

Kredietaktemodellen

Ingediend door ColetteP op

banken

 

Kredietaktemodellen

Vanaf heden beschikken alle kantoren die al intekenden voor de nieuwe ActaLibra gebruiks- en supportlicentie over een collectie kredietaktemodellen.

Alle modellen werden voorzien van mergevelden voor de aanduiding van de partijen en de goederen, het jaartal, de aanhef met vermelding van de notaris en de bedragen uit het AKB. Bovendien is elk model ook voorzien van clausulevraagcodes zodat de gebruiker op basis van het antwoord op de verschillende vragen vlotjes de juiste clausules kan invoegen in het akteontwerp.

Nieuwe editie formulier Aanvraag opzoeking in het kader van een aangifte van nalatenschap

Ingediend door ThomasN op

In dit formulier bestemd voor het Kantoor Rechtszekerheid wordt gevraagd naar schenkingen van roerende goederen en schenkingen van onroerende goederen in de 3 jaar vóór de datum van overlijden.

 

Dit formulier is verplicht te gebruiken vanaf 1 juli 2023, maar mag vanaf vandaag al gebruikt worden.

 

formopzoekreg
 

In het Waals Gewest is sinds 1 januari 2022 deze termijn gewijzigd naar 5 jaar. In Vlaanderen en het Brussels Gewest is deze termijn 3 jaar gebleven. Om dit formulier toch te kunnen gebruiken in de drie gewesten, bezorgen we in deze update een licht aangepaste versie. De tekst in de betrokken paragrafen werd als volgt aangepast:

formopz5jaar