Nieuwe formulieren

Ingediend door ColetteP op di, 03/27/2018 - 11:27


Fednot heeft vandaag een nieuw formulier aangekondigd, voor de aanvraag van hypothecaire staten:

"Vanaf 16 april 2018 wordt een nieuw uniform aanvraagformulier in gebruik genomen.

In samenspraak met Fod Financiën werd een nieuw model van aanvraagformulier voor een hypothecair getuigschrift uitgewerkt. Om de samenwerking tussen het hypotheekkantoor en de notarissen te bevorderen en tegelijk een eenvormige werkmethode na te streven, wordt elke notaris uitgenodigd om dit nieuwe model te gebruiken vanaf 16 april 2018"

Update 30 maart 2018:

Het nieuwe formulier voor de aanvraag hypothecaire staat is vanaf heden beschikbaar via een ActaLibra update, mag ook vanaf nu al gebruikt worden
Lees de volledige tekst op e-notariaat : Referentie: N2398,  27/03/2018

 

Formulier voor aanvraag hypothecaire staat

Dit nieuwe formulier wordt via de ActaLibra updates tegen 16 april automatisch op uw server geïnstalleerd zodat elk ActaLibra-kantoor het correcte formulier kan gebruiken vanaf deze datum. 
U moet dus zelf geen formulier van e-notariaat downloaden noch aanpassingen doen in de taaklijsten qua koppeling van een documentmodel.

Er wordt een Nederlandstalige en een Franstalige versie van dit model geïnstalleerd in T:\Modellen\Formulieren SDP, met de geschikte  mergevelden:

  • Aanvraag hypothecair getuigschrift.docx
  • Demande certificat hypothecaire.docx

Deze Word-modelbestanden worden gekoppeld aan het (hernoemde) ActaLibra-model Aanvraag hypothecair getuigschrift.(vroeger: Hypothecair getuigschrift).
Dit ActaLibra-model is gekoppeld aan de modeltaak Aanvraag hypothecaire staat of opzoeking die in meerdere taaklijsten voorkomt.

 

Opmerking: op basis van dit nieuwe model, voorzien we eveneens tegen 16 april de volgende Word-modellen:

  • Aanvraag hypothecair getuigschrift na akte.docx
  • Demande certificat hypothecaire apres acte.docx

Deze worden gekoppeld aan het (hernoemde) ActaLibramodel: Hypothecair getuigschrift na akte (vroeger Hypothecair getuigschrift (aanvullend)).
Dit ActaLibra is gekoppeld aan de modeltaak Aanvullende hypotheekaanvraag (na akte).

 

 

 

Vernieuwd formulier Aanvraag vastgoedinformatie

Ook het formulier van de Vereniging van Steden en Gemeenten is onlangs aangepast. De nieuwe versie van het mergebare formulier werd automatisch geïnstalleerd via een update van 22/03/2018  en vervangt het oude Aanvraag vastgoedinformatie.doc in de map T:\Modellen\Formulieren SDP.

(De oudere versie wordt door de update opzij gezet in de map T:\Modellen\Formulieren SDP\ Opzij\Aanvraag vastgoedinformatie_<datum vervanging>.doc)

 

 

 

Formulier Vraag om legalisatie

Het ActaLibra-model Credoc - Vraag om vertaling en legalisatie, met hieraan gekoppeld Credoc - Vraag om vertaling en legalisatie.doc en Credoc-Demande traduction et légalisation.doc, wordt vervangen door een nieuw ActaLibramodel: Vraag om legalisatie met bijhorende Word-modelbestanden: Vraag om legalisatie.docx en Demande legalisation.docx.

(De aanvraag voor vertalingen gebeurt sinds enige tijd via een applicatie op e-notariaat.)