Opzoekingen vanuit ActaLibra met de nieuwste eID

Ingediend door AnnR op
Tags

nieuwe eID

Gebruikers met een nieuwe eID (chip op achterkant van de kaart) ondervonden hinder bij het gebruik van Fednot webservices vanuit ActaLibra. 

Deze nieuwe elektronische identiteitskaarten worden versleuteld met een nieuw certificaat. Zowel de webservices van Fednot als die van ActaLibra zijn beveiligd met dit certificaat, maar de webservice infrastructuur was niet voorzien op dergelijke nieuwe versleuteling. 

Samen met onze collega's van de Cevi group hebben we voor deze nieuwe encryptiemethode de nodige uitbreiding gebouwd rond het Microsoft WCF framework, waardoor u ook met de nieuwste eID-kaarten de Fednot webservices voor eRegistration, ASF/SFB en ConsultImmo vanuit ActaLibra opnieuw kunt gebruiken


Opgelet: 

De Consultimmo webservice werd successvol getest met Fednot. Het is nog even wachten tot de Federatie de aanpassingen ook mogelijk maakt voor de gebruikers.

update 22/12/21 : de vereiste aanpassingen zijn uitgevoerd. ook de Consultimmo-opzoeking is weer mogelijk vanuit ActaLibra met een nieuwe eID-kaart!

De webservice voor opzoekingen in het KBO werd door Fednot niet aangepast voor de nieuwe eID's, omdat die op 31/12 buiten gebruik wordt gesteld. ActaLibra zal tegen dan automatisch overschakelen naar de nieuwe "Enterprise" webservice.