ActaLibra update 25 januari 2019 - build 129

Ingediend door FilipVW op vr, 25/01/2019 - 16:10

Nieuw model

Op 25 januari werd het formulier "Aangifte van Nalatenschap_Vlabel.doc" vervangen.

Op pagina 17 werden een aantal lijnen van plaats verwisseld.
Er is ook een nieuw versienummer gegeven rechts bovenaan op de eerste pagina.: VLABEL-01-181212

Dit vernieuwde model vervangt automatisch de vorige editie, en is onmiddellijk klaar voor gebruik met de merge-functie.

 

 

ActaLibra Studie

Opzoekingen rijksregister

We moesten vaststellen dat het rijksregister nog (steeds) oude NIS-codes hanteert voor de gemeenten die op 1 januari een nieuwe NIS-code toegewezen kregen.
[*] Dat zijn de gemeenten La Louvière, Binche, Estinnes, Morlanwelz, Seneffe, Manage, Enghien, Silly, Lessines, Mouscron, Komen-Waasten.

Omdat ActaLibra al sedert 1 januari 2019 alle nieuwe NIS-codes hanteert, konden alle verwijzingen naar die oude NIS-codes niet worden omgezet naar een gemeentenaam. Wanneer de geboorte-gemeente, overlijdens-gemeente of huwelijks-gemeente van de opgezochte persoon een van deze gemeenten [*] betrof, werd dat niet bewaard in ActaLibra. Soms kwam er zelfs een datum in die gemeentenaam geplaatst.

In de update van 25 januari 2019 werden de nodige voorzieningen getroffen opdat ActaLibra ook die oude codes opnieuwe correct kan omzetten.
Indien de update zo'n gevallen detecteert, zal u hierover van de ActaLibra helpdesk een bericht ontvangen (op voorwaarde dat we uw update-rapporten per mail ontvangen).

 

Dossierbeheer

Bij het afdrukken van een dossierfiche wordt de datum UiterlijkOp nu op de afdruk vermeld, op voorwaarde dat de akte nog niet verleden is, er een datum UiterlijkOp is ingevuld, en het dossier nog niet afgesloten is.

 

Aktekostenbladen

Bij het openen van het tabblad Afrekening van een AKB, gebeurde het dat niet alle voorschot-lijnen (onderaan) werden getoond.
Dat is nu verholpen.

[08/01/2019]
De AKB-blokjes voor KFBN en CREDOC werden versmolten tot één nieuw blokje Fednot, behalve indien u nog boekjes voor één van beide zou bijhouden.
Ook werden in de omschrijvingen van AKB-lijnen of bedrag-constanten de woorden KFBN, FRNB of Credoc vervangen door Fednot. Eventueel dubbele lijnen werden weggewerkt.

 

 

ActaLibra boekhouding

Transfers Client - Dossier

Vanaf nu kan je in de standaardomschrijving voor de cliëntboeking van een cliënt-dossier-transfer ook het veld dossier(sub)soort gebruiken.
De extra velden zijn : #subsoortprefix en #subsoort (de omschrijving).

Wanneer je bv. volgende instelling hanteert :

Dan krijg je bij een cliënt-dossier-transfer de volgende cliënt-omschrijving voorgesteld :

 

CODA verwerking

Wanneer een bankverrichting, geboekt via een Coda-bestand, geen rekeningnummer van de tegenpartij bevat, dan kan je daar nu toch met de hand (of via de keuzelijst) een rekeningnummer instellen.
Let op: eenmaal ingesteld en bewaard, kan je dit niet meer opnieuw wijzigen.

 

Facturatie

Ook op de PDF editie van een factuur kan je nu ook de vrije mededeling opnemen, net zoals dat al kon op de klassieke versie.

 

Boeken blokkeren

Om te vermijden dat je in een oude boekhouding nog boekingen zou doen die eigenlijk in de nieuwe boekhouding moeten gebeuren, werd een optie ingebouwd om dit te blokkeren. In de oude boekhouding kan dan nog wel geboekt worden om alles af te werken, maar niets meer in een periode waarvoor de nieuwe boekhouding moet gebruikt worden.

 

 

Algemeen

[14/12/2018] Wanneer je meer dan één scherm gebruikt, wordt de ActaLibra Zoeker nu steeds op het zelfde scherm getoond als dat waarop je in die ActaLibra module aan het werk bent.
De zoeker wordt wel steeds gecentreerd op elk scherm, ook al verplaatste het venster. Wanneer je het zoeker-venster groter (of kleiner) maakt, wordt die grootte wel behouden.

[03/01/2019] Ingevolge het Koninklijk besluit van 15 juli 2018 (Belgisch Staatsblad dd. 24 juli 2018), met inwerkingtreding op 01 december 2018, worden de gemeenten Moorslede, Wervik, Dadizele en Geluwe overgeheveld van het gerechtelijk arrondissement Ieper naar het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. ActaLibra zal daarom de betrokken formulieren voor deze gemeenten nu opmaken aan Ondernemingsrechtbank Gent - afdeling Kortrijk, Gerechtsgebouw II, Beheerstraat 41 - 8500 Kortrijk

[21/01/2019] ActaLibra valideert ook automatisch of de nachtelijke backup ook als bruikbare backup kan dienen. Die dubbele controle werd op bepaalde configuraties ten onrechte nog eens uitgevoerd bij het starten van ActaLibra op maandagochtend. 
Dat zal nu niet meer gebeuren, tenzij er tijdens het voorbije weekend geen dergelijke validatie is kunnen gebeuren, en zo'n dubbele controle in dat geval noodzakelijk is.

De ActaLibra updater kan nu ook voor Microsoft Office 2019 automatisch detecteren welke editie (32 of 64-bit) geïnstalleerd staat op elke toestel, en op basis daarvan de juiste macro-modules bijwerken indien nodig.