april 2024

eDeed via ActaLibra

Ingediend door FilipVW op

logo eDD

Ook akten die via eDeed elektronisch zullen worden ondertekend, moeten eerst via het ActaLibra eDossier worden klaargemaakt en geüpload.

De te ondertekenen akte moet online geraken. Daarom is het dus niet meer de post-akte medewerker die dit moet doen. En om het ganse eDeed ondertekenproces vlot aan te sturen, moet je het eDossier, de goederen en partijen, de akte, … en het te onderteken model van akte vanuit ActaLibra nog vóór de akte naar de online DossierManager doorsturen.

In onderstaand artikel artikel leggen we uit wanneer u welke acties moet nemen.

Voor meer informatie, klik rechts op Lees meer...

Update kredietaktemodellen

Ingediend door AnnickA op
Tags
kredietakte

In dit artikel vind je een overzicht van de aanpassingen aan onze collectie kredietaktemodellen naar aanleiding van een update.

Voor elke update sommen we op welk modelbestand werd aangepast en wat deze aanpassingen juist inhouden. Een aanpassing kan inhoudelijk of tekstueel zijn, dan wel een nieuwe versie van de bank. Occasioneel kan het ook een correctie zijn van kleine foutjes.

 

Update 25/04/2024

Gezien wij de updates voor de aktemodellen van CBC, en meer bepaald deze voor de privédoeleinden, niet meer ontvangen, kunnen wij hiervoor geen updates meer voorzien. Bijgevolg hebben we beslist om deze aktes uit de collectie te verwijderen.

Daarnaast werden er enkele wijzigingen/aanpassingen aangebracht aan de aktemodellen van Argenta Spaarbank. Ook werd de versiedatum van enkele van deze modellen aangepast.

Voor meer informatie, lees verder...

Aanpassingen Notarieel Fonds

Ingediend door GatienB op

fednotlogos

 

 

Voor akten verleden vanaf 08/04/2024 gelden enkele nieuwe regels wat betreft het Notarieel Fonds. 

 

Zo geniet je nu ook een subsidie van 50 EUR bij verkopen tot 60.000,00 EUR en wordt de vordering van het Notarieel Fonds bij kosteloze verwerping nalatenschap verhoogt van 100 EUR incl. btw naar 200 EUR excl. btw (ofwel 242 EUR incl. btw). 

 

We hebben daarvoor het noodzakelijke in de akteberekeningsmodellen aangepast.

 

Je doet er echter goed aan om te controleren of deze goed en volledig is uitgevoerd. De update doet enkel zijn werk als jouw bestaande akteberekeningsmodel(len) voldoende op onze standaard lijkt.

 

Update koopovereenkomst in heldere taal

Ingediend door AnnickA op
Tags

signing

 

In dit artikel vind je een overzicht van de aanpassingen aan onze collectie modellen koopovereenkomst in klare taal naar aanleiding van een update. Voor elke update sommen we op welk modelbestand werd aangepast en wat deze aanpassingen juist inhouden.

De updates staan hieronder opgesomd, de meest recente update eerst, en de oudere updates eronder.
 

Wat passen we aan? 

Een aanpassing kan inhoudelijk of tekstueel zijn, dan wel een nieuwe versie van Fednot. Occasioneel kan het ook een correctie zijn van kleine foutjes.