Nieuw logo KFBN

Tags: 

FEDNOT heeft een nieuw logo. Kantoren die gebruik maken van een oud logo in hun facturen en/of in hun briefhoofden kunnen dit vervangen door het nieuwe logo.

Wie dit werk liever - in regie - laat uitvoeren door SDP, kan dit aanvragen via telefoon of e-mail naar onze ActaLibra Helpdesk 056 60 93 61 - actalibra@sdp.be

Bij installatie van Service Pack 15 (eind november) worden de nieuwe logo's op je server geïnstalleerd. Je vindt ze terug in de originele grootte en resolutie in T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Logo's 2017 (in kleur en in grijswaarden).

 

 

Het logo is beschikbaar in nederlandstalige, franstalige en tweetalige versies :

 • Nederlands : notariskantoor_cmyk.jpg (kleur) 
 • Frans : etude natoriale_cmyk.jpg (kleur)
 • Tweetalig NL-FR : notariskantoor etude notariale_cmyk.jpg (kleur)
 • Tweetalig FR-NL: etude notariale notariskantoor_cmyk.jpg (kleur)
  De bestanden met _blck.jpg  zijn dezelfde logo's in grijswaarden

 

Het logo is beschikbaar in verschillende resoluties :

 • Voor de factuur die je opmaakt vanuit de ActaLibra boekhouding, zijn logo's met een aangepaste resolutie voorzien. Deze logo's vind je terug in de submap T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Logo's 2017\logos facture.
 • Voor gebruik in briefmodellen hebben we het Word-document: T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Logo's 2017\logos lettre-brief.docx voorzien. Het bevat de logo's in een geschikte resolutie voor briefhoofden . Van daaruit kan je ze gemakkelijk kopiëren en plakken in je eigen briefmodellen.

Hieronder volgt een beschrijving hoe je het logo op je facturen en briefmodellen kan vervangen.

 

Werkwijze vervanging logo in factuur

 1. Open de Windows-verkenner en selecteer in de map T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Logo's 2017\logos facture het logo (bv.notariskantoor NL.jpg) dat je op de factuur wilt gebruiken en kopieer dit bestand naar de map T:\Factuur.

     Nederlands : notariskantoor NL.jpg 
     Frans : etude notariale FR.jpg
     Tweetalig NL-FR : notariskantoor etude notariale NL-FR.jpg
     Tweetalig FR-NL: etude notariale notariskantoor FR-NL.jpg

 2. Open het configuratiebestand Factuur.ini met een dubbelklik en pas de volgende waarden aan:
     header_jpeg_pad=\\uwservernaam\Acta\Factuur\notariskantoor NL.jpg
     header_width=236
     header_height=168

  Voor een tweetalig logo:
     header_width=236
     header_height=193
   

 3. Sla de wijzigingen op via Bestand --> Opslaan en sluit het bestand Factuur.ini.
 4. Maak een proefafdruk van eender welke factuur vanuit de boekhouding:
 5. Je kunt nog de volgende aanpassingen doen in de instellingen in Factuur.ini:

 • breedte en hoogte aanpassen. Zorg er echter voor dat de hoogte proportioneel blijft met de breedte! 
  header_width=236
  header_height=168
  Let op: volgens de richtlijnen van de federatie moet het logo minstens 15 mm breed zijn. Dit kan je meten op de proefadruk. (de waarden in Factuur.ini zijn in punten uitgedrukt, niet in mm.)

 • de plaatsing ten opzichte van de linkerrand en de bovenrand van de pagina
  header_left=5
  header_top=5

 1. Sla opnieuw op en maak een nieuwe proefafdruk.

 

Werkwijze aanpassing kop- en voetteksten briefmodellen

De kantoren met een oud logo in de hoofding van de briefmodellen, kunnen deze hoofding zelf aanpassen. Dit hoeft slechts op één plaats te gebeuren. In alle briefmodellen zit in de koptekst een verwijzing naar een afzonderlijk Word-bestand dat de inhoud van de koptekst bevat. De aanpassing moet dus enkel in dat afzonderlijk Word-bestand gebeuren en niet in elk briefmodel!

Wil je een uitgebreide uitleg over het aanpassen van kop- en voetteksten, lees dan dit hoofdstuk in de documentatie ActaLibra Studie voor beheerders. De beknopte uitleg, specifiek voor de aanpassing van het logo vind je hieronder.

Je kunt zien naar welk Word-bestand wordt verwezen in je briefmodel (geleverd door SDP) met de toetscombinatie ALT+F9.

 1. Open bv. T:\Modellen\Brieven SDP\Brief.doc
 2. Druk Alt+F9 voor de veldweergave: zo zie je waar op je server het bestand staat dat je moet aanpassen.

   gewone weergave:   

   veldweergave:

 3. Druk opnieuw Alt+F9 om terug te keren naar de gewone weergave.
 4. Open in Word het bestand T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Brief KOP 1e pag.doc.
 5. Klik het oude logo aan en druk op de Delete-toets om het te verwijderen
  .
 6. Open nu het Word-document met de nieuwe logo's in Frans en Nederlands T:\Modellen\WerkgroepSjablonen\Logo's 2017\logos lettre-brief.docx.
 7. Klik met de rechtermuisknop op het logo dat je wenst te gebruiken en kies voor Kopiëren (of Ctrl+C). Sluit het document.
 8. Klik met de rechtermuisknop in het document Brief Kop 1epag.doc en plak het gekopieerde logo met plakoptie: Opmaak bron behouden (of plak met Ctrl+V).
 9. Wellicht staat het logo niet op de gewenste plaats.Klik het aan (met de linker muisknop) en sleep het naar de juiste plaats.


   

 10. Om de grootte van het logo aan te passen, kan je erop dubbelklikken en rechts bovenaan in het lint de grootte aanpassen.
  Denk eraan: volgens de richtlijnen van de KFBN moet het logo minstens 15 mm breed zijn

 11. Bewaar en sluit het document Brief KOP 1epag.doc.
 12. In het briefmodel T:\Modellen\Brieven SDP\Brief.doc (zie punt 1.) kan je nu het veld bijwerken dat naar Brief KOP 1epag.doc verwijst, zodat je het nieuwe logo ziet verschijnen. Klik hiervoor in het tabblad Invoegtoepassingen in het lint op de knop "Refresh kop en voetteksten"

 13. Indien dit nog niet het gewenste resultaat is, doe dan de nodige aanpassingen in het Word-document Brief KOP 1epag.doc. Bewaar en sluit het document, en doe opnieuw een Refresh kop- en voettekst in Brief.doc.
 14. Indien er ook een oud logo voorkomt in Brief Kop volg.pag.doc, herhaal je de stappen van 4 tot 12. Herhaal deze stappen ook voor de Franstalige brieven: Lettre.doc (of Brief FRANS.doc) en de Franstalige koptekst-bestanden  T:\Modellen\Werkgroepsjablonen\Lettre EN-TÊTE première page.doc en eventueel Lettre EN-TÊTE pages suivantes.doc.
  Wie de provisiebrieven en afrekeningsmodellen in Word gebruikt (voor afdruk van aktekostenbladen), kan de aan te passen Word-documenten hier vinden: T:\Modellen\AKBMerge\Sjablonen\Afrekening KOP 1e pag.doc enz.

  Opmerking : je hoeft de Refresh van kop- en voetteksten niet in elk briefmodel te doen.  Deze refresh gebeurt namelijk automatisch wanneer je een brief opmaakt vanuit een ActaLibra dossier. Tijdens het mergen worden immers ook de kop- en voetteksten bijgewerkt.